Viscon Logistics wint Siemens Application Award!

De Viscon Group werd op 1 oktober verrast door een bezoek van het Siemens team, voor het uitreiken van de Siemens Application Award 2014. Viscon Group ontving de prestigieuze award voor de toepassing van een Siemens applicatie in het Viscon Matrix opslag systeem. De creativiteit en het innovatieve karakter van het toepassen van deze applicatie werden geroemd door de vele stemmers op de Siemens website. Siemens introduceert de winnaars internationaal met een speciale bedrijfs en product video.

Het Viscon Matrix systeem is een opslagsysteem voor pallets met baanbrekende technologieën. Zo werkt het systeem draadloos en maakt het gebruik van vrijwel oneindig maal oplaadbare ultracondensatoren, die ervoor zorgen dat het systeem 24/7 actief kan zijn. Dit systeem is ontwikkeld door de toenemende vraag voor een alternatief op de veelal bekende pallet kraan systemen (AS/RS) waarbij het Matrix systeem zich kenmerkt door haar hoge mate van flexibiliteit, enorme capaciteiten, opslagdichtheid en gunstige prijsstelling.

Viscon Logistics ontwikkelde een volautomatisch opslagsysteem voor het succesvolle ‘Nature’s Pride’. Nature’s Pride is een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in het importeren, exporteren, rijpen, verpakken en distribueren van exotische groenten en fruit. Een toonaangevend bedrijf met een mooie uitdaging op het gebied van opslag. Een interessante uitdaging, door de grote hoeveelheid producten die worden verwerkt, uit vele delen van de wereld.

Viscon ontwikkelde een opslagsysteem voor de verschillende soorten verpakte groenten & fruit. Dit speciaal ontwikkelde opslagsysteem is uniek door het flexibele ‘shuttle en satelliet’ systeem. Dit opslagsysteem bestaat uit meerdere, boven elkaar geplaatste opslagkanalen. Producten worden eerst middels een lift naar de juiste laag gebracht. Op de juiste laag worden zij afgegeven aan een shuttle, welke het product automatisch naar het juiste opslagkanaal transporteert. De shuttle bevat een satelliet die de pallet vervolgens draadloos wegzet of ophaalt van of naar de juiste positie in het opslagkanaal.

De communicatie en de voeding van de satellietvoertuigen verlopen draadloos. De satelliet kan draadloos functioneren door de ultracondensatoren die zijn toegepast. Door deze techniek kan de satelliet, tijdens ingebruikname, worden opgeladen op de shuttle, welke hierdoor een 24/7 werking garanderen.

De communicatie vanuit de Siemens SIMATIC S7-1500 contoller naar de satellieten en shuttles, verloopt draadloos via industriële Wifi toegangspunten met Rcoax en omnidirectionele antennes. De controller ontvangt de opdrachten vanuit de bovenliggende servers en distribueert deze naar de onderliggende componenten. De Siemens SIMATIC S7-1500 bevat veel communicatiemiddelen en is daarom de geschikte controller voor het Matrix opslagsysteem.

Door een uitstekende relatie met Siemens, zijn we er in geslaagd deze toepassing succesvol in ons systeem te integreren. Hiermee heeft Viscon Logistics een volledig nieuw, innovatief en betrouwbaar systeem in de markt gezet bij een van de meest toonaangevende bedrijven binnen de AGF.

More News

Family business Viscon pass on the torch to the fourth generation and welcomes Synergia as co-shareholder

S-Gravendeel, December 17, 2020 – The Visser family will pass on the torch to the new generation.

SPC Group to build new bakery factory

Viscon Group supplied SPC Group, one of the oldest and most renowned brands in the South Korean confectionary and bakery industry, with the Matrix fully automated storage system in their factory!

Fully automated washing, sorting & storage for Van Gelder

Van Gelder is a leading, hypermodern supplier of vegetables and fruits. In response to rapid company growth, Van Gelder is currently having a new complex built in The Netherlands.

Opening world’s largest insect farm at Protix

Congratulations to Protix for opening the world’s largest insect processing facility in the Netherlands! Viscon Logistics is proud to contribute to this innovative revolutionary company by …

Friesland Campina – Extension

Friesland Campina is a company in Leerdam which specialises in processing cheese. For storage of the incoming…

Go Patat – Automatic satellite storage system

Go Patat is a potato handling company in Blandain, Belgium. Viscon was able to develop a solution that allowed…